Author Topic: question about easy plc and machine simulator  (Read 5898 times)

bedfordia

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
question about easy plc and machine simulator
« on: May 29, 2011, 03:05:51 AM »
I am starting to get to know these programs but I just ran into a problem. I open machine simulator and start the automatic grinder program. I downloaded the plc program off the websitewhen i try to start the plc program from easy plc there is a message on the bottom that says compiling and then easy plc shrinks and disappears. how do I start the machine? how can I get easy plc back on the screen? when i try to restart easy plc from the icon nothing happens and I have to restart the computer to get it back

bedfordia

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: question about easy plc and machine simulator
« Reply #1 on: May 30, 2011, 01:54:58 AM »
Ok I'm making a little progress. I see the icon on the task bar but i dont get the pop up menu when I click it. I am running windows 7

EasyPLC_Master

  • Developer
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 849
  • Nirtec
    • The EasyPLC Project
Re: question about easy plc and machine simulator
« Reply #2 on: May 30, 2011, 09:00:33 AM »
You must to make mouse right click over the EasyPLC tray icon (a chip image in the button right area of the task bar).
Then a menu with the following options appears:
  • Stop PLC
  • On Line Data
  • On Line Program
  • View Simulated I/O
  • End EasyPLC

Remember that EasyPLC 4.x is only compatible with 32 bit Windows versions.
The new release EasyPLC v5 is compatible with 32 & 64 bit O.S. Windows, and will be released the next month. All the users that have purchased the software suite during the last three months will be updated freely!.

Regards.

bedfordia

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: question about easy plc and machine simulator
« Reply #3 on: May 30, 2011, 11:54:10 PM »
ok that explains it then I am running the 64 bit version. I look forward to the update and in the mean time i'll run it on my xp laptop